Balanssi palvelee kokonaisvaltaisesti, asiakaslähtöisesti ja laadukkaasti.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan, kuinka voimma parantaa hyvinvointiasi - ja lisätä balanssia elämääsi!

Jos sinulla on kipua, lihaskireyksiä, puutumisia, niska-selkäongelmia, nivelvaivoja, liikkumiseen liittyviä ongelmia tai tarvitset leikkauksen jälkeistä kuntoutusta, voimme helpottaa oloasi fysioterapialla.

Jos olosi on stressaantunut ja lihakset jumissa, hieronta saa olosi tuntumaan rennommalta.

Nivel- ja nikamaperäisiin toimintahäiriöihin voit saada apua osteopatiasta.

Turvotuksiin toimii lymfaterapia ja pitkittyneisiin särkytiloihin akupunktio.

Ohjatut ryhmäliikuntatuntimme tarjoavat sinulle mahdollisuuden liikkua ammattitaitoisessa ohjauksessa ja mukavassa ryhmässä. Kuntosalille voit tulla treenaamaan myös omatoimisesti. Suunnittelemme sinulle henkilökohtaisen kunto-ohjelman, jonka mukaan sinun on helppo liikkua. Voit myös varata oman säännöllisen kuntosaliajan omalle työporukalle.

Toimimme yhteistyössä lähettävien lääkäreiden ja muiden terveydenhuoltoalan henkilöiden kanssa.
Hoitoajan voit varata lääkärin lähetteellä tai ilman.

Voit varata ajan itsellesi tai antaa lahjakortin ystävälle vaikkapa hemmotteluhoitoihin:
ennaltaehkäisyhän on paras tapa hoitaa terveyttä!

Balanssin palvelut Sinua varten

Fysioterapia

Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia

Fysioterapialla ennaltaehkäistään ja parannetaan tuki- ja liikuntaelinongelmia. Näitä ovat esimerkiksi niska-hartiaseudun ja alaselän lihas- ja nivelperäiset vaivat sekä polven, lonkan, olkapään, nilkan ja ranteen kiputilat. Päänsärky, huimaus, asentohuimaus, puutumisoireet, ryhtiongelmat ja leikkausten jälkeinen kuntoutus ovat myös hyvin tavallisia fysioterapiaan hakeutumisen syitä.

Hoitokeinoina käytämme sähkö-, lämpö- ja kylmähoitoja, akupunktiota, hierontaa, venytyksiä, osteopaattisia nivel- ja nikamakäsittelyjä, lymfaterapiaa ja MDT-terapiaa.

Toimintakyvyn parantuessa ja oireiden lievittyessä tuemme asiakkaan omatoimista harjoittelua yksilöllisellä harjoitusohjelmalla. Silloin kun asiakas tulee lähetteellä, hoito ja harjoitusohjelma suunnitellaan yhteistyössä lähettävän lääkärin kanssa.

Pitkäaikaissairaiden ja vaikeavammaisten fysioterapia

Fysioterapialla ylläpidetään ja parannetaan pitkäaikaissairaiden toiminta- ja liikuntakykyä, kun taustalla on liikunta- ja toimintakykyä heikentävä tapaturma tai sairaus kuten aivohalvaus, selkäydinvamma, lihassairaus tai muu neurologinen sairaus.

Fysioterapian tavoitteet laaditaan yksilöllisesti asiakkaan ja muiden hoitavien tahojen kanssa niin, että asiakas pystyy mahdollisimman hyvin selviytymään arkisista toimistaan ja elämään mahdollisimman hyvää elämää.

Teemme pitkäaikaissairaiden fysioterapiaa mm. Kelan, Kuntayhtymä Kaksineuvoisen ja vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksilla. Tarpeen mukaan teemme kotikäyntejä asiakkaan kotiin, päiväkoteihin ja hoitolaitoksiin. Yksilöllistä allasterapiaa toteutamme Härmän Kuntokeskuksen allasosastolla.

Hinnat

Fysioterapia 60 min: 53€ (Fysioterapia-lähetteellä 45€)
Fysioterapia 45 min: 48€ (Fysioterapia-lähetteellä 42€)
Fysioterapia 30 min: 33€ (Fysioterapia-lähetteelllä 29€)
Akuuttinikamakäsittely 20min: 20€
varaa hoito
Osteopatia

Osteopatia

Osteopatia on erityisesti niveliin, selkärangan nikamiin ja pehmytosiin kohdistuvaa kevyttä käsin tehtävää hoitoa. Hoito on rauhallista ja kehoa kuuntelevaa.

Osteopaattisen hoidon tavoitteena on palauttaa kehon normaali liikkuvuus ja ryhti sekä tasapainottaa kehon toimintaa. Osteopaatti käyttää ns. pitkän vivun tekniikkaa, jossa käytetään raajan tai kehon painoa yhdistettynä erilaisiin liikkeisiin.

Kraniosakraaliterapia

Kraniosakraaliterapian juuret ovat osteopatiassa. Kraniosakraalijärjestelmä on kallon luiden, selkärangan ja kalvojen muodostama toiminnallinen kokonaisuus, jonka tehtävänä on tuottaa ja kierrättää aivo-selkäydinnestettä. Kraniosakraalirytmi tuntuu kaikkialla kehossa kuten hengitys tai sydämen lyönnit.

Rentouttava kraniosakraaliterapia rentouttaa ja lievittää stressiä, kiputiloja ja lihasjännityksiä. Hoidossa käytetään kevyitä kuuntelevia otteita pään ja koko kehon alueella.

Hinnat

Osteopatia 60 min: 53€
Akuuttinikamakäsittely 20min: 20€
varaa hoito
Hieronta

Klassinen hieronta

Hieronta rentouttaa koko kehon lihaksia. Hieronta vähentää lihaskireyksiä, hoitaa ja ennaltaehkäisee erilaisia kiputiloja, vilkastuttaa lihasten aineenvaihduntaa, vähentää stressiä ja lisää hyvää oloa. Hieronnan esihoitona voidaan käyttää erilaisia lämpö- ja kylmähoitoja tehostamaan hieronnan vaikutuksia.

Aromahieronta

Aromahieronnassa käytetään eteerisiä öljyjä tehostamaan hieronnan vaikutuksia. Valita voi esimerkiksi rentouttavan, virkistävän tai nestettä poistavan aromaterapiaöljyn. Luonnon omat öljyt vaikuttavat sekä hajuaistin kautta että imeytyvät ihon kautta verenkiertoon saaden aikaan kokonaisvaltaisen rentoutumisen tunteen. Aromahieronta on myös ihana tuoksuva lahja rentouttavaan hetkeen.

Hinnat

Hieronta 60 min: 50€
Hieronta 45 min: 45€
HIeronta 30 min: 30€
Kokohieronta 75 min: 65€
varaa hoito
Akupunktio

Länsimaisella akupunktiolla hoidetaan tuki- ja liikuntaelinten kiputiloja, esimerkiksi päänsärkyä, migreeniä, niskakipuja, raajakipuja, nivelkipuja sekä selkäkipuja. Moni hakeutuu akupunktioon myös sen rentouttavan ja unta parantavan vaikutuksen vuoksi. Akupunktio perustuu pääosin kehon omien kipua lievittävien aineiden vapautumiseen sekä hermoston rentoutumiseen. Akupunktiota voidaan antaa itsenäisenä hoitona tai se voidaan tehdä osana fysioterapiaa.

Akupunktiota suositellaan annettavaksi viiden hoitokerran sarjana, noin 1–2 kertaa viikossa.

Hinnat

Akupunktio: 50€
Palvelu sisältää tutkimuksen ja hoidon
varaa hoito
LPG-hoito

LPG-hoitoa käytetään osana fysioterapiaa, erityisesti turvotuksen, kivun ja arpikudosten hoidossa sekä lihas-/kalvokireyksien rentouttamisessa.
LPG-hoitoa käytetään myös vartalo-ja kauneushoidoissa.


LPG-laitteen alipaine sekä hoitopään pyörivät rullat yhdessä tekevät miellyttävän "hierovan" sekä kudosta nostattavan vaikutuksen.
LPG-hoidolla päästään tehokkaasti eri kudossyvyyksiin.

Hinnat

LPG-hoito 60 min: 55€
LPG-hoito 45 min: 50€
LPG-hoito 30 min:40€
varaa hoito
Lymfaterapia

Lymfaterapia on fysioterapian erikoisala, jolla hoidetaan eri syistä johtuvia turvotuksia. Se on kevyin pumppauksin suoritettavaa, kivutonta käsittelyä, joka rentouttaa ja poistaa turvotusta ja kipua.

Imusuoniston toiminta voi heikentyä leikkausten jälkeen esimerkiksi imusolmukkeiden poistossa ja sädetyksessä. Imusuonisto voi vaurioitua myös tapaturmien tai toistuneiden tulehdusten myötä tai imusuonistossa voi olla synnynnäinen kehityshäiriö.

Lymfaterapia aktivoi imusuoniston omaa pumppaustoimintaa, parantaa lymfan eli imunesteen muodostusta ja muodostaa uusia imusuoniyhteyksiä.

Lymfaterapiaa käytetään leikkausten jälkeiseen turvotukseen, laskimovajaatoimintaan, laskimoperäiseen säärihaavaan, lipödeemaan (rasvaturvotus), tulehduksellisiin reumasairauksiin, hermokudoksen ärsytystiloihin, fibromyalgian oireiden lievitykseen ja rentoutumiseen.

Lymfaterapian tukena käytetään tukisukkia ja tukihihoja, joita saat kauttamme mittatilauksena.

Lympha touch

Lympha touch -hoito on fysioterapian ja lymfaterapian sekä lihashuollon alipainehoitomenetelmä. Sitä käytetään turvotusten, fibroosien ja arpien hoitoon. Hoito on miellyttävää ja kivutonta.

Hinnat

Lymfaterapia 60 min: 53€
Lymfaterapia 45 min: 48€
varaa hoito
Päähieronta

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta laukaisee niskan, pään ja hartiaseudun jännitystiloja sekä rauhoittaa ja lievittää stressiperäisiä oireita kuten päänsärkyä ja silmien rasittumista. Hieronta virkistää mieltä ja keventää oloa. Intialainen päähieronta tehdään istuen hoitotuolissa, pehmeän puuvillaisen paidan päältä. Siinä käytetään kevyitä hierontaotteita, painalluksia, akupisteiden aktivointia sekä hiuspohjaa rentouttavia tekniikoita. Hieronta käsittää hartiat, olkavarret, niskan, korvat, pään ja kasvot.

Balanssin rentouttava päähieronta

Balanssin oma versio rentouttavasta päähieronnasta. Päähieronta tehdään ensien istuen ja sen jälkeen hoitopöydällä. Balanssin omassa versiossa käsitellään erityisesti myös niskan ja hartiaseudun alueet.

Hinnat

Balanssin rentouttava päähieronta 60 min: 50€
Intialainen päähieronta 60 min: 50€
varaa hoito
Purentaelinten fysioterapia

Hoidamme leukanivelperäisiä kipuja ja purentaan liittyviä toimintahäiriöitä fysioterapian keinoin yhteistyössä hammaslääkäreiden kanssa. Purentahäiriön tyypillisiä oireita ovat esimerkiksi aamupäänsärky, säteilykivut otsassa, ohimolla ja silmien takana, kurkun alueen kireys tai kuristava tunne, leukanivelkipu tai naksuminen, korvaoire tai niska-hartiajännitys.

Fysioterapiassa hoidetaan purentalihaksia kevyin ottein, normalisoidaan leukanivelen toimintaa ja ohjataan helpottavia liikkeitä. Joissakin tapauksissa hammaslääkäri voi tehdä purentakiskon helpottamaan oireita.

Hinnat

Fysioterapia 60 min: 53€ (Fysioterapia-lähetteellä 45€)
Fysioterapia 45 min: 48€ (Fysioterapia-lähetteellä 42€)
Fysioterapia 30 min: 33€ (Fysioterapia-lähetteelllä 29€)
Akuuttinikamakäsittely 20min: 20€
varaa hoito
Vauvahieronta

Vauvahierontaa voi tehdä jo ihan pienelle vauvalle. Tuntoaisti on pienen vauvan aisteista kehittynein ja vauvan tunnistama tunneohjainen kieli luodaan kosketuksen kautta. Vauvahierontaa on hyvä tehdä, vaikka vauvalla ei olisi mitään varsinaisia oireita. Etenkin silloin, jos vauva oirehtii erilaisista kivuista kuten ruoansulatus-, refluksi- tai koliikki-ongelmat tai lihasjännitykset.

Vauvahieronnassa voidaan opettaa myös vanhempia vauvan hierontaan, sillä hieronta on vanhempien ja vauvan välistä vuorovaikutusta kosketuksen, puheen, lämmön ja läheisyyden kautta.

Hinnat

Vauvahieronta 60 min: 53€ (Fysioterapia-lähetteellä 45€)
Vauvahieronta 45 min: 48€ (Fysioterapia-lähetteellä 42€)
Vauvahieronta 30 min: 33€ (Fysioterapia-lähetteelllä 29€)
varaa hoito
Jalkateräanalyysi

JALKATERÄANALYYSI

Functional foot map

Jalkateräanalyysin avulla saadaan helposti ja nopeasti luotettava analyysi jalkaterän toiminnasta liikkeen aikana.
Analyysi tehdään skannerilla, joka tallentaakuvan tutkittavan jalkapohjasta askelluksen aikana.Saaduista askelkuvioista
pystytään muun muassa tulkitsemaan, miten paino jakautuu askeltaessa,ja onko jalka mahdollisesti supinoiva tai pronatoiva.

FOOTBIC -jalkaterien kuntoutusohjelma

Toteutetaan Footbic basic/pro-terapiapallojen avulla.Menetelmällä vahvistetaan jalan tukilihaksia ja kuntoutetaan useita kineettisen ketjun vääristymän aiheuttamia kiputiloja.
Menetelmä soveltuu esim.
-Jalkaterän virheasennoista kärsiville
-ihmisille,jotka työskentelevät paljon jalkojen päällä
-kuntoilijoille
-urheilijoille
-senioreille
-lapsille

Hinnat

Jalkateräanalyysi 53€ (Fysioterapia-lähetteellä 45€)
Footbic-kuntoutus 53€ (Fysioterapia-lähetteellä 45€)
varaa hoito
Ruusuhoito

Ruusuhoito on koko kehoa hemmotteleva hoito. Hoidon aikana kehon iho kuoritaan pellavakintaalla, pyyhitään irronnut ihosolukko ruusuvedellä, hierotaan koko keho päästä varpaisiin aromaattisella ruusuöljyllä sekä lopuksi tehdään kasvohieronta ruusuvoiteella.

Hinnat

Ruusuhoito 75 min: 65€
varaa hoito
Liikuntaryhmä

Hinnat

Tule liikkumaan ammattitaitoisessa ohjauksessa, mukavassa porukassa!
Kertakäynti: 8€
10 x Liikuntaryhmä: 70€
varaa hoito
Kuntosaliohjelma

Kuntosaliohjelma+ohjaus

Suunnittelemme sinulle kuntosaliohjelman omien tavoitteidesi mukaisesti ja ohjaamme oikeat ja turvalliset suoritustekniikat. Kokonaisuus sisältää haastattelun, ohjelman laadinnan ja ohjauksen, 2 tapaamista.

Kuntosaliohjelma + 2 tapaamista

Teemme sinulle lihaskuntotestin,jonka pohjalta suunnittelemme sinulle henkilökohtaisen kuntosaliohjelman omien tavoitteidesi mukaisesti.
Toisella tapaamiskerralla käymme ohjelman läpi kanssasi ja ohjaamme oikeat ja turvalliset suoritustekniikat.

Hinnat

Kuntosaliohjelma 30min + 60 min: 85€
Kuntosaliohjelma + ohjaus: 55€
varaa hoito
Personal Training 3 kk

Henkilökohtainen ohjaajasi suunnittelee yhdessä sinun kanssasi keinoja, kuinka voit huolehtia itsestäsi paremmin. Se voi olla kunto-, terveys-tai hyvinvointivalmennusta.
Sinun omien tavoitteiden mukaisesti teemme sinulle ohjelman, joka voi sisältää esim.yleiskunnon kohotusta, lihasvoiman kohentamista, kehonhuoltoa, kehon vaivojen vähentämistä/ennaltaehkäisyä tai painon hallintaa.Suunnittelemme yhdessä realistiset tavoitteet ja aikataulun. Henkilökohtainen ohjaajasi toimii tukijana ja motivaattorina elintapojen muutosprosessissa. Hän ohjaa turvalliset, oikein suoritetut ja tehokkaat liikkeet ja voi myös treenata kanssasi niin halutessasi.

PT - Startti

Kevyt versio PT:stä, jossa on 3 tapaamiskertaa. Tapaamiset sisältävät alkuhaastattelun, lihaskuntotestit ja Tanita-kehonkoostumusanalyysin, joiden pohjalta tehdään sinulle henkilökohtainen ohjelma ja opastetaan harjoittelun alkuun.

PT - 3kk

Sisältää 7 tapaamiskertaa, omien tarpeidesi mukaan. PT voi ohjata treeniohjelmia tarkemmin, treenata kanssasi ja toimia tsempparina muutosprosessissa pidemmällä aikavälillä.

Hinnat

Personal Training 3kk: 150€/kk
Pt-startti: 150€
varaa hoito
Kuntosali

Balanssin kuntosali on terapeuttinen harjoittelusali/kevytkuntosali, jossa on erilaisia kuntosalilaitteita sekä terapeuttiseen harjoitteluun tarvittavia laitteita. Laitteet on valittu siten että niillä voidaan harjoittaa koko kehon lihasryhmiä turvallisesti ja monipuolisesti.

Kuntosalia käytetään aktiiviseen fysioterapiaan.

Asiakkaamme voivat käyttää salia maksutta ennen fysioterapiakäyntiä tai sen jälkeen.

Kuntosalilla on viikoittain myös erilaisia ohjattuja liikuntaryhmiä, joihin mahtuu n.10 henkilöä kerrallaan.

Kuntosalille voi tulla treenaamaan Balanssin aukioloaikoina. Ilta- ja viikonlopputreenaajat voivat pyytää käyttöönsä oman avaimen.

Hinnat

Kertakäynti: 5€
10-kerran kortti: 40€
Kuukausikortti: 25€
varaa hoito
Kehonkoostumusmittaus

Tanita 780C -kehonkoostumusmittaus antaa runsaasti mielenkiintoisia arvoja kehosi tilasta, mm. rasvaprosenttisi, lihasmassan, nestemäärän, luuston painon, viskeraalisen (sisäelin-) rasvan ja metabolisen ikäsi.

Mitä suurempi on henkilön lihasmassa suhteessa rasvan määrään, sitä alempi on metabolinen ikä. Metabolista ikää verrataan henkilön oikeaan ikään: jos metabolinen ikä on oikeaa ikää selkeästi korkeampi, on tässä erittäin hyvä syy aloittaa kuntoilu. Metabolinen ikä toimii mainiona motivaattorina ja iän putoamista on mukava seurata harjoittelun edetessä.

Kaikki arvot esitetään selkein liikennevalovärein: vihreä - kaikki hyvin, punainen - jotain pitäisi tehdä ja keltainen siltä väliltä. Kerromme jokaiselle henilökohtaisen palautteen kehoanalyysistä. Kehonkoostumusanalyysi olisi hyvä tehdä aamulla ennen ruokailua. Varaa meiltä aika ja saat hyvät tiedot kehosi tilanteesta.

Hinnat

Tanita-kehonkoostumusmittaus 25€
varaa hoito
erikoisosaamistamme

Purentaelimistön fysioterapia

Purentaelimistön fysioterapian tavoitteena on kipujen vähentäminen nivelissä ja lihaksissa ja purentaelimistön normaalin toiminnan palauttaminen.

Purentaelimistöön kuuluvat leukanivelet, purentalihakset, hampaisto ja niihin läheisesti liittyvät kudokset.

Tavallisimpia oireita ovat:

  • Leukanivelten naksahtelu ja lonksuminen
  • Suun rajoittunut avautuminen tai sulkeutuminen
  • Leukojen väsyneisyys
  • Kasvokivut
  • Korvakivut
  • Päänsärky
  • Ääniongelmat
  • Nielemisvaikeudet
  • Pala kurkussa
  • Niska- ja hartiaseudun ongelmat ja kiputilat

Purentaelimistön fysioterapia on aina yksilöllistä, asiakkaan oireiden mukaan. Hoidon aluksi tutkitaan ryhti, niska ja leukanivelen toiminnallisuus.

Leukanivelta ja purentalihaksia hoidetaan suun ulko- ja sisäpuolelta.

fysioterapia- ja osteopatiapalvelu balanssi tarjoaa

Asentohuimauksen hoito

Fysioterapian keinoin apua asentohuimaukseen

Hyvänlaatuisen asentohuimauksen aiheuttaa tasapainoelimen korvakäytäviin kertynyt sakka. Paranemista voidaan nopeuttaa yksinkertaisella ja täsmällisillä liikeharjoituksilla, joita asiakas voi jatkaa omatoimisesti kotona kunnes huimaus helpottaa.